SAKARYA HAVZASI NEHİR HAVZA YÖNETİM PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ AÇILIŞ VE 1.PAYDAŞ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


Sakarya Havzası Nehir Havzası Yönetim Planının Hazırlanması Projesi Açılış ve 1.Paydaş Bilgilendirme Toplantısı 23 Haziran 2022 tarihinde, Ramada By Wyndham Sakarya Otel'de gerçekleştirilmiştir.

Toplantı Su Yönetimi Genel Müdürü Sayın Bilal DİKMEN ve Akar-Su Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti Genel Müdürü Sayın Erdoğan GÜL'ün hoşgeldiniz ve açılış konuşmaları ile başlamıştır.

Projeye ilişkin teknik sunumlar Proje Uzmanı Prof. Dr. Naime ARSLAN, Sayın Korhan Altındal ve Çevre Yüksek Mühendisi Sayın Ekrem Özyürek tarafından aktarılmıştır.

Proje açılış ve paydaş bilgilendirme toplantısı, Sakarya Vali Yardımcısı Sayın Muhsin ÇATMADIM ile su yönetimi konusunda çalışan, merkezde ve havzada yer alan ilgili kurum ve kuruluşlarda görevli 103 temsilcinin katılımı ile düzenlenmiştir.

30 ay sürecek proje, Nisan 2021'de başlamış olup, Eylül 2023'te bitirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu projeyi Akar-Su Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti yürütmektedir.

Projenin maksadı; 2000/60/AT sayılı Avrupa Birliği Su Çerçeve Direktifi ve diğer kardeş direktiflerle uyumlu şekilde, Ankara, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar, Bursa, Kocaeli, Konya, Düzce, Çankırı ve Uşak illerinin tamamını veya bir kısmını kapsayan Sakarya Havzası'nda denizler hariç, kıyı suları dahil olmak üzere yerüstü suları ve yeraltı sularının bütüncül bir yaklaşımla korunması ve planlanmasına yönelik Sakarya Nehir Havza Yönetim Planı'nı hazırlamaktır.

Projede saha ve kurum ziyaretleri gerçekleştirilmiş olup, ilerleyen süreçte Paydaş Bilgilendirme ve Stratejik Çevresel Değerlendirme Toplantısı, 4 Yönlendirme Kurulu Toplantısı, Çalıştaylar ve 1 Kapanış Toplantısı gerçekleştirilecektir.

Katılımcıların proje faaliyetlerine ilişkin soru, görüş ve önerilerinin alınmasının ardından, toplantı sonlandırılmıştır.